Pozor na napodobeniny ergonosičo

19.06.2013 21:45

Nedávno prebehla diskusia na tému lacných čínskych napodobenín nosičov Ergo Baby Carrier. Na internete sa vo veľkom predávajú podozrivo lacné nosiče pod značkou Ergo, ktoré sú podľa fotografií na nerozoznanie od originálov. Sú však vyrábané z lacnejších materiálov, predávané bez záruky, neboli podrobené bezpečnostným testom.  Okrem Ergo Carrier sa už objavili aj dokonalé napodobeniny nosičov značky Beco Butterfly 2. Originálne nosiče z toho dôvodu výrobca prestal vyrábať a Beco Butterfly sa už len dopredáva.

Ak chcete mať záruku, že kupujete originálny nosič a nevyhadzujete desiatky eur za čínsky fejk, kupujte len od dôveryhodných predajcov. Cena originálneho nosiča Ergo je okolo 100 eur, Beco stojí od 120 eur. Ak predajca uvádza, že predáva niektorú z týchto značiek hlboko pod cenu je to dôvod na podozrenie.

Pri nákupe cez bazár sa táto skutočnosť len ťažko overuje, pretože ani predávajúci nemusí tušiť, že ide o podvrh. Vždy sa pýtajte kde bol nosič pôvodne kúpený a či má k nemu predajca blok a záručný list.

Viac k téme tu:

https://www.nosenideti.cz/clanek.php?clanek_id=125

https://thehumbledoula.wordpress.com/2012/06/02/how-to-spot-a-fake-ergo-baby-carrier/   -porovnanie originálneho Ergo s napodobeninou

https://www.ebay.com/gds/how-to-spot-a-counterfeit-ergo-baby-carrier/10000000065082150/g.html   - ešte jedno porovnanie Erga

https://www.babynositka.cz/uvod/novinky/uid_news/upozorneni-na-padelky-nositka-beco-butterfly-1/

https://paxbaby.com/category/babywearers_unite/counterfeit-carrier-info/    - ako rozlíšiť napodobenieny Beco Butterfly

https://counterfeitergobabycarrier.blogspot.sk/     - porovnanie erga s napodobeninou